Hus och trädgårdsfix...

Annars har det varit full galopp här hemma. Jag har börjat jobba igen, vi har rivit upp hela baksidan med skopa, byggt lekstuga till våra sessor, förberett lite för altanen i bak och allt annat runt omkring. Känns som man aldrig kommer någon vart ibland men blickar man tillbaka så inser man väldigt snabbt att det händer MASSOR hela tiden. Tittar man tillbaka på bilderna hur det såg ut när vi flyttade in så går det inte att jämföra med hur det ser ut nu! Väldigt roligt att blicka tillbaka då... :)

Vi har beställt fönster till resten av huset nu med och det ska bli väldigt skönt att få in nya på baksidan med! Fönstren som sitter i nu går inte att sära på utan att göra sönder så när solen ligger på ser man knappt ut för att det är så skitigt mellan rutorna... usch och blä! Kommer bli ännu bättre för energiförbrukningen med. När vi flyttade in det första året lade vi närmare 40 tusen på elförbrukning! Helt gaaalet mycket!! Nu efter vi bytt halva husets fönster, satt in en insats i öppna spisen och dränerat så ligger vi i nuläget på 24 tusen om året. Helt okej redan där för våra 250 kvm. Nu de här två månaderna som vi haft värmepumpen (och då har den ändå krånglat en massa pga givarfel som dom nu kommit på) så har vi minskat regält så det kommer minska bra mycket även detta året, vilket känns otroligt bra! Vi räknar att vi kommer hamna på ca 17 tusen i kronor räknat per år. En enorm skillnad mot de 40 vi la ut första året!


Baksida förebilder
Efter grävmaskinen varit här


Efter en dags grävjobb, fem lastbilslass bortkört fick vi helt plötsligt en jätte stor baksida! Det vi gör nu är att plöja upp jorden med jordfräs, ta bort massa rötter,  kalka jorden och platta till för att inom snar framtid kunna så gräs. Altanen blir ett senare projekt och det är skönt att få gräs på baksidan innan den påbörjas. Massa jobb kvar men nu börjar man känna hur det kommer bli iaf :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0