Underbart...

Var i stan förut en sväng för att köpa kattmat. Hittade en lykta jag trånat efter ett bra tag. Helt underbar syn att se att dom var nedsatta från 849 till 300 kr!! Sånt gillar vi! Den ger så otroligt fint ljussken från alla små hål...


Den har fått hedersplatsen i vår hall bredvid vår fina julbock :)

Julen förbi...

Så länge man går o förbereder, längtar och planerar inför julen och svisch så är allt över! :P Julen har varit kanon med många glada ansikten, härligt sällskap, god mat och väldigt fina presenter... :)

Självaste julafton var vi här hemma med massa sällskap, mat, tomte och massa paket under granen. Moa ville inte riktigt hälsa på tomten och hängde som en liten apa på pappa... haha men sen var det full rulle igen :) Tyvärr kunde vi inte åka till skepplanda för att fira juldagen med mormor och morfar pga massa snö :( Fick höra senare på kvällen att min kusin kört av vägen på den vägen vi skulle kört så jag är glad att vi valde att köra raka vägen ner till Onsala ist. Får ta igen missat en annan dag snart! Fick iaf spendera juldagskväll och annandagen med mamma, pappor, farföräldrar och syskon och det var mys på hög nivå det! <3 Moa fick stanna kvar hos mormor o morfar när vi åkte hem för att spendera dagar och natt utan mamma o pappa. Stora tjejen som grejade och fixade med mormor, morfar och morbror. Var en MYCKET glad och stolt tjej som kom hem dagen efter och åkt i morfars stora bil upp till oss för att fira Oskar som fyllde år :) tyvärr glömde vi givetvis kameran när vi åkte ner på juldagen men blev några bilder på julafton iaf...

*GOD JUL*

Så nu har tomten varit här med paket... haha typiskt att han ska komma så sent när man vill sova! :P

Ikväll har vi varit hemma hos Rosenlundarna (givetvis :) ) på uppesittarkväll. Tyvärr får alla miljonvinster o bilar vänta tills imorgon när vi rättar lotterna ordentligt :) Väldigt trevlig kväll och det var en liten tjej som somnade sekunden efter vi satt henne i bilen. Totalt omedveten om att det snöade i mängder!! Usch man blir ju helt yr bollen av all snö och ser knappt vart vägen är när det snöar så, men hem kom vi tillslut... körde som snabbast i 50 o då gick det fort......

Vi var på ultraljud idag med ja. Allt såg finfint ut och man blir så fashinerad att man ser så mycket! Vi tyckte båda två att vi såg betydligt mer denna gången än vi såg men Moa. Inbillning kanske men vem vet :) Beräknat födelsedatum är i nuläget den 5:e Juni, så det blev framflyttat fyra dagar (morr :P) men ut ska h*n i vilket fall! haha :)


Dålig nytagen bild men skyller på att kameran e trött :)****GOD JUL****Finaste utsikt av vitt...Igår åkte far o dotter här och köpte en gran. Står nu och "vilar" i garaget för att kunna flyttas in ikväll. Ska bli riktigt mysigt att klä den iår, har ju varit väldigt mysigt de andra åren med med blir ju lite extra när Moa är med mer och hjälper till <3 Pyntade lite till här igår kväll. Orken tog slut ganska fort men nu börjar det likna ngt här hemma. Nästan allt renoveringsbröte är borta och bara det känns otroligt skönt! Skönt att stängt den butiken nu för julfirande för att sen öppna den igen 2010 :)

Läkarbesök idag igen, känns väl sådär men är ju för det bästa. Hoppas varje vecka detta ska ge sig men verkar inte vilja släppa taget om min kropp. Känns ju iaf skönt att veta att det bara kan hålla i sig i 20-22 veckor till som längst......hmm......

Magen växer så det knakar. Liv o rörelse är det i ett och imorgon får vi se den lill* som ligger där inne :) 13.00 ska vi vara på kss, ska bli roligt o se om det preliminära förlossningsdatumet stämmer...


Redigt tjocker redan, får se vart det här slutar :)

Kanske en vit Jul??

Nu har det varit vitt på marken många dagar! Kylan håller i sig och jag hoppas den fortsätter göra detta till Jul iaf, även fast det ryktas om plusgrader...hm  *håll tummarna* Kan inte ens komma ihåg när det var en vit Jul senast?? Ja länge sedan var det iaf...

Moa och Oskar gjorde en snögubbe när det snöat en dag. Det hade inte kommit så mycket så Älsklingen gick med skyffel för att få ihop all snö... haha men så tjusig den blev! :D Stumpan kämpade tappert utan vantar största delen av tiden ( bara vägrade ha dom på sig!! ) Trodde den skulle försvinna fort men än står den vit o fin... :)Hallrenovering fortsätter...

Idag tapetserades det sista gråa så nu har vi ÄNTLIGEN börjat med fondtapeten på trappväggen! Roligt nu när det faktiskt ses lite resultat... :)

Behöver vara fyra händer som tepetserar i trappan så vi fick avbryta när Oskar skulle åka till Götene. Måste bli klart imorgon då vi det satt som sista renoveringsdag innan Jul. Ska fogas lite här o var i trappan sen som slutfinish så det är lite ojämna kanter mellan svart/vitt på trappstegen men man ser ju vart det är på väg... :)

Ungerfär så här ser det nu ut i vår hall...

*Fortsättning följer* :P3D ultraljud...

Detta skulle jag vilja göra! Såå otroligt häftigt att få se bebisen så tydligt redan innan h*n kommer ut. Finns nu en klinik i Göteborg som gör detta. Får se om det blir ngt fram igenom... :)


Ultraljud i 3D/4D

"Ett ultraljud i 3D/4D är en mycket speciell upplevelse. Den stora skillnaden från de vanliga ultraljuden i svart-vit är att vi ser fostret tre-dimensionellt och får ett intryck av hur barnet verkligen ser ut. Vi ser även hur fostret rör sig (4D) och med lite tur kanske även olika ansiktsuttryck eller till och med ett litet leende.

Kvaliteten på bilderna påverkas av kvinnans BMI och mängden fostervatten runt fostret. Ett BMI över 30 vid inskrivningen på MVC kan ibland vara orsaken till att bilderna inte blir så optimala som förväntat. Moderkakans placering kan också påverka om den ligger på framväggen av livmodern, mellan fostret och huden, men oftast kan vi få fina bilder ändå genom att scanna på sidan av livmodern. Vi spelar in undersökningen i omväxlingsvis 3D och 4D beroende på vad barnet gör. Hela undersökningen spelas in på en DVD och alla bilder som skrivs ut sparas också i elektroniskt format på en separat CD.

I undersökningen tittar vi även på fostrets storlek och vikt. Vi lyssnar på hjärtslagen, bedömer mängden fostervatten samt moderkakans placering. För de som önskar, tittar vi även på könet. Denna del av undersökningen görs i 2D, vi går därefter helt över till 3D/4D.

Hela undersökningen tar ca 45 minuter och inkluderar tid för barnmorskan att skriva ut bilder samt spela in CD och DVD.

 

När genomförs undersökningen?
Denna undersökning utför vi mellan 24 - 34 fullgångna veckor. Bästa resultat uppnås dock mellan 26 - 29 fullgångna veckor då mängden fostervatten är stor i förhållande till den plats barnet upptar. Efter 34 fullgångna veckor är det generellt mycket svårare att få bra 3D/4D upptagningar, men eftersom mängden fostervatten är individuell kan det lyckas även under graviditetens sista del"

 

Läs mer här emma ultraljudsklinik

 

 

 


v 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 


Kräktes blod förut, tror jag har ansträngt detta system lite väl mycket nu för det har jag aldrig gjort förut. Väntar på att läkaren ska ringa upp, är så jävla trött på detta!


Vi ser det snöa...

Har precis varit ute en sväng för o se snön falla. Urmysigt med dalande flingor i mörkret! Årets första snö för stumpan, behöver väl inte säga att lyckan var stor... :)
( klicka på bilderna för att se större )


Annars har det slipats här hemma idag. Sista lagret spackel är på nu som ska slipas imorgon sen är vissa väggar klara för tapetsering. Dörren och sidofönstret ska bytas i veckan så den väggen med kan göras redo. Sista dagen att greja är nästa söndag för sen ska vi ta det lugnt! Golvvärme, klinkers och golv ska läggas efter Jul sen det blev för mycket nu innan, men den som väntar på ngn gott :)


Vår hall i nuläget + ett lager spackel till...
Nu blir det mys med familjen i soffan framför brasan... :)Luciafirande...

I Fredags var vi på pastoratsgården här i byn och såg alla små godingar gå luciatåg. Så otroligt sött! Moa hamnade lite bakom en annan tjej när dom ställt sig upp sig och såg hur hon stod o kikade. Rätt som det var tjöt hon till " där min mamma" ett antal gånger, överlycklig att fått se oss sitta där... hahaha :) Blev lite god fika och lek sen innan vi begav oss hemmåt.
Nytt ansikte utåt...

Idag beställdes de nya glasen som ska sitta i vår nya dörr och sidofönster. Kommer bli sån otrolig skillnad i hallen och utseende utåt. Det kommer bli ett helt annat ljusinsläpp i hallen som nu är ganska mörk. Idag sitter ett teakfärgat sidofönster med grönt *läskigt* glas bredvid teakdörren så bara det ger ett väldigt mörkt intryck. När vi flyttade in och var van vid en vit dörr kändes det jämt som dörren stod öppen när det var mörkt ute... haha vet inte hur många gånger man fick känna sig lite dum :D Ska iaf bli vit dörr med fönster i och ett vitt sidofönster med räfflat glas. Är klarglas i nuläget och det ger för mycket insyn in...

Dessa beställda från bodörren ska vi snart sätta in, kommer bli så fint! :)
True Blood


Fullkomligt ÄLSKAR denna serie, vi kan knappt slita oss på kvällarna! Igår såg vi sista avsnittet på säsong 1 så ikväll påbörjas 2... *längtar*v 16Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

 
Pepparkakshus...

I fredags var jag och Moa hos farmor för att göra pepparkakshus. Mysig kväll med en del av kusinskaran. Så roligt att se hur ett  pepparkakshus kan få så många fina utseenden :)


Moa är så stolt över sitt fina pepparkakshus! <3


På lördagen var jag liggandes hela dagen ist för att åka och träffa mamma och moster i Göteborg. Tanken var att vi skulle kika lite i stan, gå till liseberg och sedan skulle jag och Moa sova över tills på söndag men icke då :( Blev iaf en söndags visit till Onsala och Moa bakade pepparkakor till julmusik med morbror och mormor bl.a *mys* Avslutade kvällen med en pizza innan vi satte oss i bilen igen...  :)Produktiv dag...

Ja det har det minst sagt varit idag. Har faktiskt fått köpt många julklappar, handlat mat, kläder, byggsaker, kollat tapeter m.m. Låter kanske inte så mycket men är väldigt nöjd med dagen, får passa på...
Moa var med helt slut. Gick in för att kika i hennes rum eftersom hon var helt tyst, då ligger sötnosen i sin säng med sina små tofsar i håret och sin nya mimmitröja och halvsover <3 Frågade om hon ville ha lite kvällsmat innan hon somnade men inte ens det ville hon ha... då är det illa :P

Hade med mig några tapetböcker hem så vi kunde kika i lugnan ro. Eftersom väggen som denna tapet ska sitta på går uppifrån vindstrappan och ner på källarplan via den andra trappan så vill vi ha lite mer markerande. Tror denna tapet kommer bli kanonfin. Den ser ganska tråkig ut på bild men har massa skimrande detaljer som går i silver/grått som ger en massa liv åt denna enorma vägg. Längtar tills vi kommer så långt. Känns ändå inom räckhåll nu när nästan allt gips är uppe och det ska spacklas i helgen...


Denna tapet har vi valt :)

 

 
RSS 2.0