Överraskning :)

Väntar med spänning att Darling ska komma hem! Han har varit o fixat med en överraskning :D Kan ju lova att jag är bra nyfiken!! hahaha :P

Idag ska vi till Skövde och handla lite. Har ju mängder med öppningserbjudanden på maxi så dit ska vi o röja lite... :P Moa har endel saker på sin "lista" med som ska inhandlas så det ska bli skönt att få det gjort :)

För övrigt har veckan varit otroligt lång o fruktansvärt seg! Har jobbat em och det är ingen höjdare direkt. Har varit ruskigt trött och allt man har i huvudet har gjort att det nästan exploderat... men men så är det ibland...hm

Älsklingen har snickrat en bänk på jobbet. Fick inte riktigt plats där den skulle vara ;) men blev så bra vid andra väggen i hallen! :)


Ska målas med men bjuder på en förhandstitt... :P


Plaski plaski plask :D

Vid Moas bad ikväll hade hon sällskap. Molly blir allt mer nyfiken för varje bad... hahaha kommer sluta med att dom badar tillsammans! :P Idag var Molly tom nere med svansen i vattnet utan att bry sig speciellt mycket. Förutom när hon hoppade ner efter en stund då undrade hon vems svans det var och sprang några lekfulla varv runt och inspekterade saken. Hon kom iaf tillslut på att det var hennes och slickade den torr...  :)

Mina nya skor som äntligen kommit! :D

Underbar promenad...

I söndags var det ju kanonväder! Vi hade inget annat val än att ge oss ut i skogen på en långpromenad... :) Moa plockade massa kottar och jag roade mig med att plocka lite grenar och torkade växter. Kom med en fullknökad vagn hem! haha  Riktigt skönt att vara ute o strosa, blåste ganska mycket men vad gör väl det när solen väl är framme. Väldigt avkopplande med att bara gå utan stress o tider att passa... :)

Så här blev det med lite av det vi drog med oss hem... :)
Mammas Älskling <3

Riktig snygg!

Finns hos Ljusonline 

 

Moderna taklampa Dominica

3 795,00 kr
1 500,00 kr

O så sitter man här igen... :P

Har precis packat upp och ställt in det som handlats idag. Mina älsklingar ligger o sover så jag har lite tid för mig själv... :) Lite senare idag står det Flygande Jacob på menyn så jag ska strax börja förbereda. Är ju bara så förbannat gott!! Behöver lite fet mat i magen har ju inte ätit så mycket dessa dagar...

Förra helgen var min käre bror här hos oss. Darling skulle hjälpa honom med sin lite trasiga bil som inte gått igenom besiktningen. Givetvis slank det ner några öl med då... :P Jag o Moa hade hand om maten då, så vi lagade till lite kycklingklubbor med morötter i ugn och pasta m sås till det. Blev inte alls tokigt det... :)


Lite mat + en glad o lite lullig bror... ;DSjälvklart fixade Älsklingen min biffen så nu har bilen gått igenom.
Så nu är ju då lillebror ännu gladare!  hehe ;)


Rymlingar!

I morses när jag stog i köket o plockade undan frukosten
så vänder jag mig om och ser denna syn...Moa har tagit på sig sina skor aldeles själv, tom knäppt och ska gå ut! <3
 Molly är givetvis med på rymmningsförsöket... hahaha :DVill ha!


Så snyggt från Nilssons...
(Klicka på bilden)


Tycker det var ett riktigt bra pris med. 5995 för bord med sex stolar :)
Å det går runt, runt, runt....

Ibland vill man bara kunna gräva ner sig i en liten grop någonstan!

Pratade med Marie igår på jobbet att jag var såå glad över att inte åkt på ngt efter Moas eländiga magsjuka förra veckan. Man ska då f*n aldrig säga ngt! Bara ett par timmar efter så började det köra i magen och fick springa på toan :S Så det var bara att bege sig hemåt och man önskade då att man hade närmare hem...... hm!

 
Morgonmysis <3


Sötaste!

Hittade denna sida som bl.a säljer små vetevärmenallar.
Så otroligt söta, nästan oemotstådliga... :)


( klicka på loggan )

Dessa två små nallar ska syskonen Nora o Freja få :) Visst är dom söta!


Pyssel någon dag snart! :)


Från
 
  (klicka på loggan)

   

Hjärtan i betong

Att gjuta hjärtan i betong är enkelt och roligt och hjärtana blir annorlunda prydnader i rabatten eller på altanen. Den runda, vänliga formen och det råa betongmaterialet blir en intressant kombination. Betonghjärtana är mycket hållbara och kan ligga ute året om. Kanske en bra present till en kär trädgårdsvän?

Vitmålat betonghjärta bland hasselört.

För att tillverka betonghjärtan behöver du ett färdigt hjärta att göra en gipsavgjutning i två halvor kring. Gipsavgjutningarna använder du sedan som form när du gjuter nya hjärtan i betong. I hobbyaffärer finns hjärtan i frigolit och trä. Vill du ha ett större hjärta kan du tillverka ett i lera. Det blir ett eget och högst personligt hjärta som inte liknar något annat.

Material
- Hjärta av frigolit, plast eller lera
- Grålera, s k studielera, billigaste sorten
- Gipspulver för gjutning (påsar med större kvantiteter brukar finnas i butiker med konstnärsmaterial)
- Vaselin
- En säck finbetong, 25 kg, från byggmarknaden
- Hobbyfärger för utomhusbruk eller vattenburen grundfärg (V-slip)
- Färgpigment

Verktyg
- Plasthink att blanda gips resp betong i
- Spatel eller spade att blanda med 
- Tillbringare
- Grova gummisnoddar
- Trasor
- Balja med sand
- Penslar


Gör så här:

1. Gör en remsa av lera som är ca 3 cm bred och som når upp till halva hjärtat. Tryck försiktigt till den så att den sitter stadigt runt hjärtat.

Gör små försänkningar med hjälp av en vinkork runtom på lerremsan. Smörj hjärtat och lerkanten med vaselin.

2. Blanda till gipsmassan i hinken enligt anvisningarna på förpackningen. Hur mycket gips som går åt beror på hur stort hjärtat är. Skulle gipsmassan inte räcka är det bara att blanda till ny.

Börja med att hälla vatten i spannen och strö därefter i gips tills det når upp till ytan. Rör om noggrannt och låt stelna tills gipsen inte längre är rinnig.

Lägg i omgångar på ett ca 3 cm tjockt lager gips över hjärtat. Använd händerna. Man får jobba ganska fort för gipset stelnar snabbt. Låt torka.

4. Vänd alltihop upp och ner och placera på en bit lera så att formhalvan står stadigt. Ta bort lerremsan. Gör en propp av lera på ca 4 cm i diameter, den formar hålet i formen och lägg på gipskanten. Smörj hjärtat och gipskanten och proppen med vaselin.

5. Blanda ny gips och lägg på ett 3 cm tjockt lager. Låt torka.

6. Ta bort lerproppen. Stick in en skruvmejsel i hålet och bänd försiktigt itu formhalvorna.
Ta bort hjärtat (ibland får man ha sönder det), sätt ihop formen igen och bind om med grova gummisnoddar eller snöre. Ställ formen stadigt, i t ex en balja med sand, med hålet uppåt.

7. Häll betongpulver i en hink och tillsätt lite vatten i taget. Rör om tills smeten är en tjock, blöt gröt. Om man drar med spaden genom betongen ska det synas ett spår. Blir betongen för lös är det bara att tillsätta mera pulver. Blandar man i vitt färgpigment blir betongen ljusare.

8.Sleva ner betongen i gipsformen. Skaka lite på formen så att betongen verkligen åker ut i hela formen. Täck hålet med en plastpåse och låt betongen bränna.
Glöm inte att spola av hinkar och redskap innan betongen brinner fast.


9. Efter 2-3 dagar är det dags att bända upp formen med hjälp av en skruvmejsel. Tvätta bort eventuella gipsrester och vattna betonghjärtat ofta de första dagarna. Om man vill kan man slipa betonghjärtats yta med sandpapper när det blivit riktigt torr.

Målning
Späd färgen med vatten tills den är tunnflytande. Måla snabbt och torka av överflödig färg med en trasa. Låt torka.

Fakta om hjärtan
Hjärtat är en symbol för kärlek och vänskap, för medkänsla och mänsklig värme. Sedan medeltiden har hjärtat använts, först som kristen symbol i religiös konst och kyrkoornamentik, så småningom alltmer som den jordiska kärlekens symbol. I Sverige har hjärtat blivit framförallt en julsymbol men är även viktigt på Alla Hjärtans Dag, 14 februari, då man ska ge hjärtformade gåvor till den man tycker om.

Öland! :)

         
Över bron
Fina Solberga gård med ALLA pumporna :)Mysiga BorgholmRauker i solnedgångenLånge Erik
Här i Byxelkrok bodde vi! :)
Kan ju säga det att det blev allt endel små pumpor med hem och MASSOR av fina strandstenar från byxelkroks helt underbara strand!
Vissa av stenarna ska jag skriva små ord på och placera på väl utvalda ställen,
 och de små söta pumporna ska jag ha på ett fat med lite grönt på... :)Kommer bli så fint!
Nu ska jag plocka undan här efter dagens kaos...... hm


RSS 2.0