Grönt och fint...

Nu är häck trimmad och urrensad. Bärträden är iordning och det lilla har fått stöttor så det kan växa sig rakt och fint. Gräsmattan är nu tjock av grönt och kan inte säga med ord hur skönt det känns!







Semester...

Min semester började förra veckan och Oskars i måndags. Han fick sin extra vecka nu som vi hoppades på så det är skönt att ha 3 veckor tillsammans hela familjen. Blir mycket gjort här hemma med när det finns mer tid och vädret har varit toppen att greja i.

I morgon åker vi till lek och buslandet. Ska bli kul att busa av oss ordentligt :)

Moa har cyklat ner till farmor med pappa och kommer väl här strax. Ska passa på att plocka undan det sista innan de kommer. Har varit en riktig målardag idag så det är en hel del färg på mig som förhoppningsvis försvinner i duschen! :)



Färdigmålat...

Är nu klart vid antrén, jag målade det sista vita och gråa alldeles nyss. Kommer bli så fint när spottarna är ikopplade! Oskar har bytt vindskivor och det är ett lager kvar att måla på den ena sidan och sedan sätta på plåtarna. Getingarna är borta nu med så nu kan jag måla det sista under taket på nära håll :)


Hemlig gömma...

Vi har bott i vårt hus i snart 2 år. Idag kände Oskar och Pelle på några brädor som sitter på garaget och hittade en dörr i panelen! Haha det är ju inte riktigt klokt! Så övervuxet med växter som det var när vi flyttade in har denna lucka varit gömd väldigt länge och det låg massa grejer där uppe. Ska bli kul att gå igenom allt det gamla när det blir bättre ljus så vi ser :) Hittade bl.a ett gammalt avlångt fönster som jag ville ha till drivhuset jag ska bygga till barnen, gamla zinkbaljor, kopparkärl, takpannor och nya stuprör. KAN ju bli några fynd bland allt bröte :D




Arga getingar...

I vårt tak undertill och under takpannor har vi getingbo. Nu när vi målar under taket så ställer detta till med problem. Oskar har stått på stege och flugit ner illa kvickt när dom svärmar runt. Är ju inget säkert så nu har han satt på penseln på ett kvastskaft så det går att måla från altanen och slipper kontakten med djuren. Har ringt försäkringsbolaget så dom får ta bort boet men det tar några dagar så tålamodet fanns inte att vänta. Gick iaf finfint så här, varför tänkte vi inte på det med en gång kan man ju undra? :) Nu ska iaf bara lilla biten målas en gång till under där boet är sen kan jag tvätta fönstrena. Är bra geggiga nu efter det har tvättats rent innan målningen under taket!



Vinbärssaft...

Moa plockar några bär från våra vinbärsbuskar varje gång hon går ut. När jag berättade att gammelmormor brukar göra saft på såna bär så hämtade hon genast en kopp med vatten i och skulle göra sin egna vinbärssaft hon med <3


Provmålat...

Oskar målade under fönstret på baksidan där tegel ska tas bort för att sätta dubbeldörrarna. Vi ska måla vårt tegel vitt inom ett par år så det var kul att se en liten glimt hur det kommer bli. Superfint med vitt ist för grå-brun-dassigt tegel! :)


RSS 2.0