Kul att gå...


Tilda tränar hela tiden på att gå, gå och gå. Jätteroligt är det ju och hon är så nöjd! :)

 

 


Inskolning...

Sitter här med ett barntomt hus. Nästan så man väntar på att Tilda ska vakna för det känns konstigt att hon inte är hemma...

Inskolningen på lilla Tilda-bus började igår. Hon är ju van vid både Inga-lill och barnen så det känns verkligen inte som att det skulle bli några problem men man vet ju aldrig. Lämnade både henne och Moa kl 9 idag och ska strax åka och hämta min minsta sessa. Moa stannar till kl 14 så jag och Tilda ska ta oss en skön vilostund sen när vi kommit hem :) Skönt att det bara är 3 dagars vecka denna veckan så det blir lite mjukstart för mig att inte längre kunna sova lite mer på morgonen när jag jobbat sent. 19,5 timmars vaket och 4,5 timmars sömn känns i kroppen redan efter en dag. Skönt iaf att det var soligt idag när vi gick upp :)

Suttit och kikat lite på fotoböcker. Blivit väldigt inspirerad av mamma och Anna så nu ska jag ta tag i detta jag så länge gått och tänkt på :)


Dessa är några jag kikat på från Extrafilm






Glad tjej...

Nu har barnen landat i sina sängar efter en helg i Onsala. Vi har firat Tilda, varit på studentfirande och på Heaven 23 uppe i Gothia Tower och ätit supergod räksmörgås. En mycket bra helg och underbart att träffa alla som vi inte sett på ett tag nu igen <3 Är så glad att vi kom iväg trots att det såg mörkt ut på fredagen!








Kalas...

Idag firade vi efter många om och men Tilda första gången som fyller år i morgon. Vid denna tiden för 1 år sedan var förlossningen i full gång och hon är född 00:04 i natt. Inte klokt vad tiden går och imorgon när vi vaknar sjunger vi för vår lilla skrutta <3
Efter frukost ger vi oss av till Onsala... :)



Ny vagn...

Idag har vi beställt en ny vagn till Tilda. En smidigare vagn och det blir en trehjuling denna gången. Ska bli spännande att prova på det! Var leveranstid på 4 - 5 veckor så är ett tag kvar tills vi kan hämta den. Har satt ut hennes nuvarande med som vi köpte förra året...


Denna blev det


Underbara dagar...

Sommarvärme ute, så underbart skönt! Tidigare idag åt vi de första jordgubbarna för i år... såå gott :)

Igår blåstes poolen upp. Moa och Ebba var inte sena på att hoppa i det inte så sköna vattnet! Underbart med värme, allt känns bara så bra :)





Börjar likna nåt...

Vi håller på att köra med välten nu där vi ska så. Jag krattade det sista igår så nu idag har vi lagt gödsel, vältat och ska "bara" ta bort det sista stenhögarna. Ska vila lite sen ska det sås gräsfrön. Jösses vad vi har slitit med detta dessa veckor sedan det grävdes upp. Inte lätt att få ihop tid mellan allt annat! Ska bli skönt att bara sköta vattningen sen och se det gro sig grönt o fint... :) Eller jaa tills det har grott färdigt då det är dags att ta tag i häcken, träden och lägga ny kantstensmur då de gamla gått sönder, MEN det är en annan historia :)

Vi har äntligen blivit av med vår värmepump med. De var o hämtade den igår morses och pengarna i handen. Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att slippa se den och inte behöva ha mer med idioterna på firman som satte dit den!! Utdragen tid, oändligt antal samtal att få dom att ens komma hit då den inte har fungerat sedan dag ett. Vi satte in den 1 mars och det är snart tre månader sedan och de kunde inte få den till att fungera. Lögner, trassel åt höger och vänster så nu är den historian slut! Vi trodde att detta skulle bli så bra och så blev det en mardrömshistoria ist. Nu blickar vi framåt och kommer ALDRIG att ha med den firman att göra igen och det blir ingen ny luft/vatten pump heller. Vi har siktat in oss på bergvärme men satt och diskuterade fram och tillbaka här igår och kom fram till att vi ska avvakta tills nästa år. Är ganska mycket mer pengar som ska ut om vi sätter in bergvärme och allt detta trassel som varit nu med pumpenoch firman dessa månader har fått oss att tappa suget helt!






Hittade förebilder vid garaget, helt sinnessjukt hur det såg ut!



I mina tankar...



Tänker på dig extra mycket idag mormor att allt ska gå bra!! <3




Flugjakt...

Dessa flugor som kommer med värmen är roligt för de små. Moa sringer med flugsmällare, försöker fånga dom minst ett par gånger om dagen. Idag lyckades hon fånga en sömnig en i sin hink. Mycket nöjd kan jag lova att hon var... i ungefär en minut tills lillasyster kom och försökte ta hinken, Tilda ja hon bara skrattade och tyckte det var jätte roligt :)




Puss puss!

Idag har det krattats jord... igen. Känns som det aldrig blir klart men nu är börjar det närma sig iaf. Är så otroligt mycket och för att spara pengar så hämtades det jord från stora komposten här i området. Kan ju säga att det ångras lite nu! Är så otroligt mycket bröte i jorden. Stenar, grenar, tegelbitar, plast, osv osv. Usch vilket slit vi har lagt ner med detta MEN kommer bli så bra när det blir klart! Nu börjar det iaf närma sig att kunna så gräs...

Har precis badat de små godingarna här, kan nästan tro att jag har varit i med då de har fräst runt som små vildar :) Nu är de rena igen och busar inne på Moas rum med pappa. Strax är det välling dax för Tilda och sagoläsning för Moa sen ska det njutas till fullo i soffan...




Solnedgång...

Vilka underbara kvällar det varit nu det senaste! De flesta träden står i blom och överallt är det alldeles nygrönt. Underbart! Vi har solnedgången på vår baksida och igår sken solen i starkt orange genom de fina vita blommorna på körsbärsträdet. Så vackert...



Inte klokt...

Häromdagen så tog vår lilla Tilda sina första steg själv, då missade jag det men för en stund sen här så visade hon mig hur stor hon har blivit! :) <3 Älskade lilla troll, så stolt man blir. Inte klokt vad tiden går fort. Var inte länge sedan hon låg som ett litet sovande knyte i sin vagga med minsta storleken på blöjor. Nu har hon storlek 5, har tagit sina första stapplande steg och fyller 1 år om ett par veckor!

Lilla sessan, så liten <3




Härlig dag...

Nu ligger båda tjejerna och sover gott. Har landat i soffan men fick lite energi tillbaka så passar på att uppdatera lite...

Igår grillade vi gott här hemma. Hade en trevlig kväll :) Oskar åkte in till lidköping en sväng efteråt men blev inte så långvarig. Förmiddagen idag gick åt till vila för hela familjen här och det var väldigt skönt och välbehövligt! Åkte in till skövde på dagen och strosade runt lite och efter det åkte vi ner till stranden. Var såå skönt! Inte ens kallt i vattnet. Moa hade redan på morgonen packat badkläder (och halva sitt rum) i strandväskan och hon var inte sen att hoppa i det glittrande vattnet :) Riktig skön avslut på dagen och veckan!






Lekstugan...

Oskar har slitit som ett djur med våra tjejers lilla hus. Det började med bygge av väggarna i garaget och nu börjar den äntligen bli klar och för ett litet tag sen nu kunde jag gå loss med väven och målning. Kvar är nu listerna inne och litet räcke runt "altanen" samt ett trappsteg upp. Allt blev lite fördröjt nu när grävningen av baksidan kom tidigare än vi trodde men så får det vara nu. Moa är såå nöjd och det har spenderats många timmar med lek där inne... :)




Hus och trädgårdsfix...

Annars har det varit full galopp här hemma. Jag har börjat jobba igen, vi har rivit upp hela baksidan med skopa, byggt lekstuga till våra sessor, förberett lite för altanen i bak och allt annat runt omkring. Känns som man aldrig kommer någon vart ibland men blickar man tillbaka så inser man väldigt snabbt att det händer MASSOR hela tiden. Tittar man tillbaka på bilderna hur det såg ut när vi flyttade in så går det inte att jämföra med hur det ser ut nu! Väldigt roligt att blicka tillbaka då... :)

Vi har beställt fönster till resten av huset nu med och det ska bli väldigt skönt att få in nya på baksidan med! Fönstren som sitter i nu går inte att sära på utan att göra sönder så när solen ligger på ser man knappt ut för att det är så skitigt mellan rutorna... usch och blä! Kommer bli ännu bättre för energiförbrukningen med. När vi flyttade in det första året lade vi närmare 40 tusen på elförbrukning! Helt gaaalet mycket!! Nu efter vi bytt halva husets fönster, satt in en insats i öppna spisen och dränerat så ligger vi i nuläget på 24 tusen om året. Helt okej redan där för våra 250 kvm. Nu de här två månaderna som vi haft värmepumpen (och då har den ändå krånglat en massa pga givarfel som dom nu kommit på) så har vi minskat regält så det kommer minska bra mycket även detta året, vilket känns otroligt bra! Vi räknar att vi kommer hamna på ca 17 tusen i kronor räknat per år. En enorm skillnad mot de 40 vi la ut första året!


Baksida förebilder




Efter grävmaskinen varit här






Efter en dags grävjobb, fem lastbilslass bortkört fick vi helt plötsligt en jätte stor baksida! Det vi gör nu är att plöja upp jorden med jordfräs, ta bort massa rötter,  kalka jorden och platta till för att inom snar framtid kunna så gräs. Altanen blir ett senare projekt och det är skönt att få gräs på baksidan innan den påbörjas. Massa jobb kvar men nu börjar man känna hur det kommer bli iaf :)

Hoppsan hejsan...

Nu börjar vi bli friska IGEN efter sista sjukan som denna gången var av formen magsjuka. Har varit sjuka väldigt mycket det senaste och nu får det vara nog känner jag!! Skulle på pricktest med Moa idag med och har gått väntandes till denna tiden men får en ny tid inom kort så blir väntan igen.







Haha sista bilden är ju bara för underbar!! Crazy <3


RSS 2.0