3D ultraljud...

Detta skulle jag vilja göra! Såå otroligt häftigt att få se bebisen så tydligt redan innan h*n kommer ut. Finns nu en klinik i Göteborg som gör detta. Får se om det blir ngt fram igenom... :)


Ultraljud i 3D/4D

"Ett ultraljud i 3D/4D är en mycket speciell upplevelse. Den stora skillnaden från de vanliga ultraljuden i svart-vit är att vi ser fostret tre-dimensionellt och får ett intryck av hur barnet verkligen ser ut. Vi ser även hur fostret rör sig (4D) och med lite tur kanske även olika ansiktsuttryck eller till och med ett litet leende.

Kvaliteten på bilderna påverkas av kvinnans BMI och mängden fostervatten runt fostret. Ett BMI över 30 vid inskrivningen på MVC kan ibland vara orsaken till att bilderna inte blir så optimala som förväntat. Moderkakans placering kan också påverka om den ligger på framväggen av livmodern, mellan fostret och huden, men oftast kan vi få fina bilder ändå genom att scanna på sidan av livmodern. Vi spelar in undersökningen i omväxlingsvis 3D och 4D beroende på vad barnet gör. Hela undersökningen spelas in på en DVD och alla bilder som skrivs ut sparas också i elektroniskt format på en separat CD.

I undersökningen tittar vi även på fostrets storlek och vikt. Vi lyssnar på hjärtslagen, bedömer mängden fostervatten samt moderkakans placering. För de som önskar, tittar vi även på könet. Denna del av undersökningen görs i 2D, vi går därefter helt över till 3D/4D.

Hela undersökningen tar ca 45 minuter och inkluderar tid för barnmorskan att skriva ut bilder samt spela in CD och DVD.

 

När genomförs undersökningen?
Denna undersökning utför vi mellan 24 - 34 fullgångna veckor. Bästa resultat uppnås dock mellan 26 - 29 fullgångna veckor då mängden fostervatten är stor i förhållande till den plats barnet upptar. Efter 34 fullgångna veckor är det generellt mycket svårare att få bra 3D/4D upptagningar, men eftersom mängden fostervatten är individuell kan det lyckas även under graviditetens sista del"

 

Läs mer här emma ultraljudsklinik

 

 

 


Kommentarer
Postat av: amanda

åh, fan vad häftigt! :)

2009-12-19 @ 21:53:48
URL: http://rosajordgubbar.blogg.se/
Postat av: FANNY<3

Vad coolt =)



Ha en mysig kväll<3

2009-12-19 @ 22:04:27
URL: http://mariafanny.blogg.se/
Postat av: caroline

va häftigt!



kolla gärna in min blogg om du vill:D

2009-12-19 @ 22:38:05
URL: http://ciinnee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0