Lugnt i huset...

Moa ligger och vilar efter en utmattande natt och Tilda ligger även hon för insomning. Ska lägga mig en stund strax jag med o ta igen lite...

Har varit en överlycklig tjej här (självklart vi med :) som haft mormor o morfar här på besök. De kom igår trots våra sjukor och det är alltid lika trevligt när vi träffas! Jobbigt att de bor så långt bort men svårt att göra ngt åt den saken. Lagade tacopaj och bakade en citronkladdkaka till efterätt. Blev en såå god kaka, den ska ni prova om ni inte redan gjort det :)



Citronkladdkaka
2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl

Till servering:
florsocker
vispgrädde

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt rivet skal och saft från citron. Vispa ner vaniljsocker och smält smör. Vänd i vetemjöl. Häll smeten i smord form. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ungefär 35 minuter. Servera kakan kall, pyntad med siktad florsocker och tillsammans med lättvispad grädde.

 



Fick så fina blommor, vi fick en och barnen varsin <3



Kommentarer
Postat av: gammelmormor

Det låter jättemysigt med så vackra blommor och god mat och därtill en god kaka som jag måste pröva!

Det låter jobbigt att flickorna inte har varit så bra, men nu får vi hoppas att våren snart kommer och även att vi snart skall komma och hälsa på.

många kramar

2011-02-12 @ 18:53:51
Postat av: mamma

Härligt att få läsa lite igen, håller med om att kakan var jääätegod, tacopajen var jättegod också. Alltid lika roligt att träffa er även om barnen inte mådde helt 100. Många kramar från oss.

2011-02-13 @ 17:28:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0