Ska provas...
Visst ser den helt underbart god ut!! :D |
6 portioner | Ugnstemperatur 100º |
ca 25 minuter + tid i ugn |
Ingredienser
Servering:
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ | TillagningSätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker. Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna. Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen). Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad. |