Busiga barn...

Nu är barnen nattade efter ännu en dag med värme, sol och bad. Båda var helt slut :) Ebba följde med oss från stranden och barnen har lekt till kvällen...



Röten takfot...

Klåparna som lade om taket innan vi köpte det har satt en regel längst ner så att vattnet som kommer under plattorna har samlats i ena hörnet. Detta har ju då självklart resulterat i att virket där har ruttnat. Älsklingen började idag att ta bort det dåliga för att ersätta med nytt. Han är snart klar och då är det kvar att skrapa, måla och sätta ny vindskiva. Kommer få byta hela taket om några år men det är som sagt... om några år! Virket var så dåligt i hörnet att det bara föll isär när Oskar satte kniven i det, men nu är allt det dåliga utbytt mot nytt och fräscht. Skönt!


Sol och bad...

Det är vad vi har ägnat oss åt idag. Underbart härligt att ligga på stranden (läs springa runt som en tok efter Tilda) och bara gotta sig. Barnen är helnöjda och jag med! :)




Första gubben...

Idag kunde Moa plocka den första mogna jordgubben i sitt lilla lilla jordgubbsland. Kan säga att hon har gått och väntat på detta länge! :)




Underbar dag...

Idag har det varit härlig sol och vi har njutit ute med lek och bad. Nu är vi trötta hela familjen, barnen sover sedan ett tag och vi ska slänga oss i säng nu med och bara nöjt andas ut efter en toppen helg... :)


Midsommardagen...

Dagen började lite avslaget men det var trötta barn som sov länge iaf och det gillas! :) Solen sken när vi gick upp och det var underbart. Åkte upp till kvarnstensgruvan och strosade omkring där en stund innan vi gick på en guidad tur inne i själva grottan. Har aldrig varit där inne så det var kul att se :)

På kvällen tändes grillen åter igen och det blev ännu en gång mätta magar. Barnen lekte och vi satt ute en stund innan vi avslutade inne i soffan. Trötta som alla var så blev det ganska tidigt sängdags :)









Midsommarafton...

Denna dag var det klassiska midsommarvädret närvarande. Kom några skurar och efter dansen runt stången så tändes grillarna. Våra långväga gäster hade sin husvagn med sig och förtältet till denna sattes upp för att vi skulle kunna sitta ute i vilket fall. Blev toppen! :)






Bra avslut...

Idag på em kom familjen Härling med en back. I denna back låg en Gös. En 53 cm lång död fisk som skulle ätas till middag. Kokboken åkte fram om hur man rensar och filear så jag tog tag i denna fisk och tillslut efter många frågetecken så hade jag och Niklas lyckats få fram 3 stycken fileér som hamnade på grillen! Med kokt potatis och sås slank dessa ner i magen :) Jag kommer somna gott inatt med vetskapen om att jag har rensat en fisk... HAHA! :))
Det kallar jag ett bra avslut på en toppen helg med våra gäster! :)


Blommor i håret...

Ska strax ta en snabbdusch och de andra är ute. Barnen leker glatt och är midsommarfina <3 Om en stund ska det ätas lite mat och vid fyra ger vi oss iväg till Falkängen för att dansa runt stången...

Hoppas Ni får en härlig dag! :)



Nytt i brevlådan...

Jag har precis planerat klart det mesta i matväg inför midsommarafton. Blir inget avancerat men blir ju endel ändå. Handling sker idag och vet inte hur många gånger jag har läst inköpslistan nu för att inte glömma ngt! :) Lyxigt med öländska jordgubbar blir det med som Nina, Jacob och barnen har med sig när de kommer, det längtas det väldigt mycket efter :))

Tilda ligger och sussar igen efter en jobbig natt och dag igår med feber. Lite bättre verkar det vara idag så vi hoppas på det bästa att det är på väg bort nu.


Nu blir det läsning av nya Allt i Hemmet som kom i brevlådan idag :)


Vi ser grönt...

Nu är det andra gången vi klipper vår baksida efter vi sådde gräs där. Lite fläckar som saknar grönt än men det är på g. UNDERBARA gräs! Kan knappt komma ihåg hur hemskt det såg ut innan, tur man har tagit massa kort... :D

Kommer ni ihåg?



Aningen bättre tycker jag :))


Vaccination...

Idag har det varit riktigt skönt väder ute. Solen har visat sig och värmt så skönt. Det har äntligen varit mycket bättre i munnen idag så det är skönt! Nu väntas det på kallelse till käkkirurgen för att ta bort de två undre som är värsta problem med. Den ena sitter så djupt i käken och för långt in för att de ska kunna ta den hos tandläkaren. Jag hoppas innerligt att jag kommer bli sövd!!

Tilda fick sina 1 års sprutor idag med. Gör lika ont varje gång de sticker i de små benen, men hon var så redig<3  Fick hög feber plötsligt nu innan hon skulle sova så vi hoppas på en bra natt ändå för henne. Hade hög feber i flera dagar sist efter sprutorna men håller tummarna att det inte blir så denna gången.


Usch och fy....

Oskar bröt upp golvet i köket en bit igår för att rörmokaren skulle kunna komma åt att plugga elementrören så vi kan ta bort det. Började även bryta upp golvet i gillestugan för att vi har fukt där nere sedan innan dräneringen. Rörmokaren var här idag och tog bort elementet i köket och pluggade den gamla golvvärmen som låg i gillestugan så oskar kan ta bort de gamla rören. I gillestugan kan jag säga att det stinker ngt fruktansvärt! Det var mycket värre än vi trodde. Oskar går med mask och ränsar bort det gamla dåliga så det kan torka upp så vi kan släppa den biten sen. Det låg träreglar direkt mot betonggolvet och massa utav isoleringen hade trillat ner och låg även det mot betongen och var genomblött på vissa ställen. Har slängt ut allt genom fönstren där nere för att minimera insläppet hit upp. Gick med skottkärran igår med det till släpet och den stanken satt länge kvar i näsan även utomhus.... Usch vad äckligt!! Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att kunna släppa det sen! Oskar sliter så och är snart klar med skiten <3


Nu är den här...

Efter jag varit hos tandläkaren förut så hämtade jag ut Tildas vagn som kommit. Är nu ihopsatt och vätar på lilla skruttan som ska få sin första åktur. Är väldigt fin och otroligt lätt att manövrera! Dessutom gillar jag skarpt att hon kommer högre upp och att det är en ordentlig korg undertill. Ska bli spännande att prova på den ute på vägarna :)


Klagomuren...

Har precis varit inne hos tandläkaren igen och fått penicillin IGEN för mina förbannade visdomständer. Inflammationerna löser av varandra på löpande band nu och det börjar bli förbannat jobbigt! Var inne för ett antal veckor sedan och tog röntgenplåt för att se hur nerverna låg och ska in imorgon igen för att ta en till för den första var svår att tyda. Hoppas på ett positivt svar att jag slipper att ta den ena på kss som det verkar i nuläget. Alla fyra ska dras så jag har ju en rolig tid framöver... :( FAN!!

Längtar till kvällen. Då ska jag tända massa ljus och tycka synd om mig själv!!


Efterlängtade...

Nu har våra nya fönster till andra halvan av huset kommit hem till tryggt förvar. Känns väldigt skönt att de står redo att sättas på plats. Kommer bli så fint på huset, och underbart skönt till vintern att slippa stora kallras som vi haft av de gamla. Som det ser ut nu sätts dom i v 28 :) Hade hoppats på att vi skulle få dubbeldörrarna med innan semestern men icke då, så det blir till hösten sen. Rörmokaren var här igår iaf och tittade vad som behöver göras för att ta bort elementet i köket där dörrarna ska vara och det gamla värmegolvet i källaren som är dåligt. Så nu ska det brytas upp golv här hemma så han kommer åt att plugga...


Kvällsmys...

Ebba har precis gått hem och Moa har hoppat i badet. Tilda är nattad och Oskar är hos Thomas. Kul att han och Sandra ska få en liten bebis snart :)  Strax blir det lördagsmys för mig och Moa. Stoora godispåsen åker fram :))

Tilda har kommit på hur hon tar sig upp i Moas säng. Jätte roligt tycker hon och myser med gosedjuren hon lagt upp innan <3 Jag vaktar som en hök lite diskret så hon inte kastar sig åt fel håll....



Köksplanering...

Planering av vårt kök har pågått länga nu. Ja sedan vi fick nycklarna då vill säga :) Det vi ska göra inom det närmsta året är att ta bort väggen mellan köket och matplatsen i vardagsrummet. Sätta in dubbeldörrar ut till den kommande altanen. Ta ner över- och kapa högskåpet som står mitt i köket och göra det till en köksö med plats för 2 barstolar. Ta ner fläktskåp och lilla skåpet bredvid. Måla stommar, luckor, byta handtag, bänkskivor, kakel och nytt tak eftersom vi river bort skåp. Det kommer bli mycket mer jobb att renovera det gamla än att sätta in nytt men känner inte att det är värt att lägga så mycket pengar på ett nytt eftersom det slits så mycket nu när barnen är små. Kommer bli ett enormt stort projekt men känns väldigt spännande...

Så här ser det ut idag...




Planeringen av den nya utformningen från samma vinklar...



Ser mörkt ut...

Kolsvart horisont med dovt muller. Ser inte lovande ut (tycker det är lite läskigt med kraftig åska!) men skönt med svalare luft. Nu drar vi ur alla sladdar och förbereder oss för åskan som det varnats för, känns som det kommer bli en ordentlig urladdning...



Jag ger upp...

Minsta ville inte sova trots att hon var så trött, har varit super gnällig hela dagen (antagligen mer tänder på g) Stora ville absolut sova trots att hon inte ska det för då somnar hon inte ikväll sen. Tillslut somnade minsta och kommer ut och ser att även stora ligger o sussar under två kuddar. Jag ger upp, så nu sover båda sessorna...

Idag har det åskat från och till sedan imorses. Varit ute mellan gångerna i klibbig luft och fått gå ner och svalka oss i badkaret efteråt. Både jag och barnen var alldeles fuktiga. Speciellt barnens hår som var genomblöta. Skönt att ha källaren nu när det är så varmt för där nere är det riktigt svalt och skönt!

Vår enorma paradisbuske står i full blom nu. Så otroligt fin när alla de små rosa blommorna lyser. Luktar väldigt gott med, speciellt efter regn :)



Sen nattning...

Vi har precis sett klart på Trassel. Allt blev lite senare än tänkt så Moa fick en sen nattning idag. Underbar film och jag kan tänka mig att den kommer gå varm här hemma :) Moa önskar sig en Rapunzel klänning och hår sa hon när jag pussade henne god natt... Sötnosen <3 Sista dagen hos dagmamman imorgon med inskolning för Tilda sen är det "ledigt" tills måndag nästa vecka när jag börjar jobba igen. Så imorgon ska Tilda stanna med Moa hos Inga-lill från 9 till 14 så det känns lite konstigt att vara själv så många timmar hemma.

Vi fick besök här tidigare idag. Min kära far med sambo har varit på Kreta så han var här med så fina presenter till sina små barnbarn. Så i em har det varit massa morfarbus här :)


Moa i nya klänningen, lillasyster fick en likadan :)


Det går framåt...

Idag har det gjorts mer för att göra färdigt våra projekt. Lekstugan har idag fått sin lilla trapp och Oskar tar med virke hem imorgon för att göra det lilla staketet. Jag ska måla klart de sista listerna invändigt imorgon och kvar är då bara att sätta upp gardiner. Har beställt hem ett gulligt tyg som snart dimper ner i brevlådan.

Imorgon blir det filmmys här hemma på kvällen. Filmen Trassel kommer äntligen så vi ska bänka oss hela familjen och mysa till denna film :)



Planteringar...

Idag var jag och Moa i den lilla staden och köpte bärplantor, lite blommor till fönsterlådorna och jord. Nu är det planterat. Blev jordgubbar, smultron och jätte blåbär som Moa valde ut till sina planteringar. Har samlat det mesta i hörnet vid lekstugan och även i blomlådorna på lekstugan. Hoppas på ett lyckat resultat! :)




RSS 2.0