Mot det bättre...

Tilda sover och Moa sitter här bredvid o ritar hjärtan med glitter på... :)

Idag känns det äntligen som vi går mot det bättre. Tilda åt ordentligt igår och sov i stort sett hela dagen. Febern är idag borta men hon har elak hosta kvar som vi tampas med. Känns skönt iaf att det går åt rätt håll så vi kan pusta ut lite... och ta hand om allt annat som blivit lagt åt sidan mitt i sjuka och sömnbrist. Så idag blir det storstädning och TVÄTTNING. Högen är stoooor! Hatar när det blir så mycket tvätt men vad gör man när tiden och orken inte finns alls? Kan äntligen få ordning på kaoset av julsaker som packades upp i lördags och ska packas ner igen tillsammans med "vanliga" lampor och ljusstakar som blivit utbytta. Har bara satt upp några stjärnor och andra ljuslyktor nu, resten kommer upp närmare jul...


Moa visar lita dans... :))


Redo för sängen...

Nu sover Tilda äntligen. Har vaknat en gång men somnade om igen när jag bar in henne till sin säng, så det är bara att vänta o se hur denna natten blir. Somnade i vår säng bredvid mig efter många tårar och mys om vartannat. Det är så hemskt när ens barn är sjukt o man inte vet hur f*n man ska hjälpa. Hjärtat värker. Hoppas det blir en bättre dag imorgon!


Lilla sjuklingen som idag är 6 månader <3


Trött på allt.......

Har precis fått Tilda att somna. Hon har sovit 1,5 timmar sedan hon vaknade imorses efter ännu en hemsk natt och har fått i henne 120 ml ersättning plus några tsk gröt under dagen. Var på kss igår för att hennes höga feber inte ville släppa och att hon andades så häftigt. Hennes lilla hjärta slog i snitt 208 slag/min och hon hade en syreupptagning på 89 %. Kändes så fruktansvärt att gå där med henne inne på det lilla rummet alldeles skållhet, flämtande och halvsovandes på min axel. Ska ge henne dubbel dos alvedon nu i två dygn för att hålla febern nere och blir det inte bättre så åker vi in igen! Kändes faktiskt lite bättre när hon vaknade i morses och vi fick se vår glada bebis igen men ju längre dagen gått har det bara gått utför. Hon har varit sjuk i en vecka imorgon o jag känner mig så jävla orkeslös och maktlös! Oskar är iväg med Moa och äter lite adventsfika så det är tyst här hemma nu. Vågar knappt röra mig så hon inte vaknar för hon behöver verkligen sova en stund. Skulle hoppa in i duschen som jag längtat efter hela dagen men hamnade här ist för att jag inte vill riskera att hon vaknar..... VILL HA TILLBAKA MIN FRISKA GLADA LILLA TJEJ!!!


Nu gråter hon igen..

Adjö till "tutten"...

Har pratat ett tag nu om att Moa ska skicka sin sista napp till Tomten och vi bestämde att det skulle göras på söndag. Idag har Moa pratat hela dagen om att skicka den så redan idag har hon lagt sin tutte i ett kuvert och skrivit "till tomte" på. Vi ska strax gå iväg och posta detta fina brev adresserat till Tomten... :)






Dansavslutning...

I måndags var vi o tittade på de små när det var sista dansen. Så otroligt söta så man kan smälta! Var mycket folk som tittade och vi satt snett bakom Moa när dom satt i ringen. Innan dom började frågade hon högt o tydligt var hennes mamma o pappa var... haha sötnosen såg oss inte men blev så glad när hon såg vart vi satt :)
Innan vi kom iväg så var Moas dansskor helt spårlöst försvunna och i all hast innan vi åkte så glömde vi kamera!! *Grrrr* blir så trött, men blev några bilder med mobilen iaf så det är ju alltid nåt även fast det inte blir ngn direkt kvalitet. Barnen fick diplom på slutet och kan ju säga att Moa var stolt...


Vår tjej som blivit så stor <3





Tycker sista bilden är för härlig när de bara susar förbi... haha




Datarum forts...

Nu är det eldragning och taklister kvar. Väntar fortfarande på elsakerna som vi beställt, skulle kommit denna veckan men har fortfarande inte hört ngt ifrån dom. Attans!

Är så nöjd med det egenbyggda skrivbordet som det ryms både vuxen och barn. Har en stol nu men blir två nya plaststolar snart som är barnvänliga så det kan pysslas och målas så det står härliga till sen. Moa är supernöjd med sin nya plats... :)


Så här ser det ut nu...




Hemska förebilden, jag ryyyser...






Julklappar...

Har beställt ganska mycket leksaker till barnen på nätet och idag hämtade jag ut det stora lådorna. Hur smidigt som helst när man känner att tiden inte räcker till att ge sig ut bland alla stressade människor i affärerna nu innan jul. Iaf så har det slagits in det mesta nu och gömts undan.  Har ju en nyfiken tjej som gärna brukar öppna våra garderober med jämna mellanrum... :P

I lördags åkte vi ner till Onsala. Skulle gått åkt till tjolöholm på julmarknad men det hanns inte med. Var väldigt skönt att komma "hem". Man blir så avslappnad och bara njuter av sällskapet och alla "måsten" försvinner för en stund. Moa glömde sin nalle och napp hemma i soffan och det var tårar och hemlängtan vid sovdags. Lilla stumpan, hur ska det här gå när hon ska skicka sin sista napp till tomten snart? Visserligen har hon sin älskade nalle kvar så det kommer nog gå mycket bättre än helt utan båda iaf :)  Var hemma hos Joakim och Pauline på söndagen innan vi åkte hemmåt igen och det var väldigt trevligt. Träffas ju inte alltför ofta!
När vi kom hem gav vi Tilda mat och gav oss ner till byn för att hälsa svärmor välkommen hem igen. Mysig lägenhet och Marie o Frida har slitit med att göra iordning innan Thorhild kom och det var så fint. Skönt att ha henne i rätt del av landet igen efter sin vistelse i skåne :)

Nu ska vi börja göra oss iordning för avslutningen på Moas dans. Idag ska vi få se dom små in action... Längtar! :))




Kräkningar...

Ja detta har vi haft besvär med nu ett bra tag! Lilla goa Tilda som bara har spytt o spytt. Man byter kläder på henne och sig själv och hinner knappt njuta av att vara "ren" förrän det kräks igen. Hon har ju gått upp som hon ska så det är ju huvudsaken men det har verkligen varit urjobbigt! NU känns det som att det är på g att ge sig men det har vi trott förut så vi HOPPAS att det håller i sig nu. Hon får ju mer o mer "vanlig" mat och det gör susen och nu har vi börjat med att blanda i nattvälling i ersättningen, får se hur det går med det. Börjar blir stora tjejen nu, snart ett halvår... Vart tar tiden vägen??

Har varit några dygn nu som varit väldigt lite sömn. Inatt sov Tilda lite bättre så det var skönt, fast känns att man är i obalans. Kände det speciellt igår när Tilda somnat och Moa tog en vila hon med, då skulle jag passa på att vila en stund för kände bara hur tröttheten brände i hela kroppen. Förbereder maten lite och lägger mig sedan på kudden och slumrar till snabbt. DÅ precis när jag slumrat till vaknade Tilda igen. Hon somnade igen men hann inte mer än lägga mig tillrätta då vaknade Moa av att Molly lagt sig på henne! Då tänkte jag många ilskna tankar och hade god lust att packa ner kattskrället i en väska adresserat till Kina lr nåt! :P Det var bara att glömma vilan och fortsätta med allt.... 

Julen närmar sig med stormsteg och klapparna är klara till barnen och det är underbart. Bara resten kvar :P Vet iaf vad som ska fixas det mesta men ja det går fort nu! Blir förhoppningsvis så att vi åker till Onsala på lördag och då blir det julmarknad på tjolöholms slott. Ska ju bli svinkallt och snö i helgen så det passar väl bra det då... hm :)



Mimmi Pigg...

Tilda är nattad och Moa sitter här bredvid mig och ritar. Hon ska strax nattas med så det ska strax läsas böcker här...

Blir sängen här för mig när Moa sover. Tilda har haft ett par nätter nu som hon inte alls vill sova ordentligt, så det blir sängen tidigt. Ska bli skönt att bara ligga o slappa till tv:n!

Moa älskar att rita o måla. Idag när vi var inne i Lidköping köpte jag ett nytt bordsunderlägg som hon ska ha i datarummet sen när hon pysslar och nu har hon invigt det. Blev så fina mimmi pigg ansikten. Hon är så söt min lilla ängel när hon sitter med tungan halvt utanför mun och koncentrerar sig <3







Vattenläcka...

Verkar som varje element har läckt i detta hus tidigare. Samma sak som i Moas rum när vi rev ur det gamla golvet så var det en stor synlig gammal fläck vid elementet. Ur med det gamla äckliga och in med det nya fräscha. Kan ju säga att det inte luktade mumma om mattan när vi rev ur den!!

Igår gjordes stommen till skrivbordet och bänkskivan kunde tillslut läggas på vid dagens slut. Oljade in hyllan och satte upp den igår och bordet ska oljas in idag när det andra är färdigt. Gör ett väggfast bord som blir ett kombinerat data, rit o pysselbord...


Så här såg det ut för en liten stund sen...






Tråkigt...

Ni är ganska många som är inne o läser min blogg regelbundet men väldigt få av er som kommenterar. Lite tråkigt tycker jag allt. Är ni så nyfikna på oss o vårt så släng in en kommentar lite då o då... skulle vara mycket roligare! ;P



Accessoarer...

Sitter o tittar i europamöblers katalog och det finns ju så mycket fint. Kombinationen av vita neutrala färger, silver och några färgklickar är jag helt inne på. Dessa fastnade jag speciellt för, riktigt ögongodis... så fina!




Busunge...

Har precis skrattat gott åt Weises hackspettdans med mikrofonen i IDOL! Hahaha o Moa har fräst runt här som en vilde, dansandes och busandes med oss <3 Nu är tänderna borstade och nattlinnet på så det blir nedvarvning i soffan som gäller och ligger just nu o myser med pappa... :)







Morgonmys...

Brasan är tänd, vi har precis ätit en mysig frukost med lite tända ljus och barnen aktiverar sig själva en stund...

Idag är det riktigt blaskigt och blött ute, har regnat hela natten så det är inget roligt ute längre! Står tvättning och lite städ på schemat idag innan Oskar kommer hem. Då ska vi åka till skövde och inhandla golv, bänkskiva till datarummet och även gips mm till Tildas rum så det ÄNTLIGEN kan börjas med efter vi är klara i datarummet :)


Morgonmys med mina små älsklingstjejer








Matkrig...

Tilda ligger just nu o vilar sitt huvud mot sin gosiga gris på filten, ser för skön ut :) Har precis ätit en portion gröt och kan ju säga att jag fick byta kläder efteråt... kladdigt värre! Moa leker med sitt lego och just nu har hon byggt flygplan som flyger i rasande fart här i vardagsrummet :) Lite skönt att ha datorn i vardasgrummet, kan man göra ännu fler saker samtidigt... ha ha haa :P

Ska gå ut i det fina vädret här när Tilda somnat. Är såå vacker ute med all snö och den klarblå himlen!

Har äntligen fått upp väggordet som jag haft beslutsvårigheter med. Blev där jag tänkt från början så jag vet inte riktigt vad allt detta velande skulle vara bra för? Sitter i hallen bort mot sovrummen och jag gillar att man ser det från vår säng...






Hello Kitty...

Moa ÄLSKAR verkligen denna lilla figur. Kan man då motstå saker som man vet kommer glädja vår lilla sessa så? Neeeej går icke! :P Köpte för ett tag sen ett par öronmuffar med just Hello Kitty och idag fick hon dessa. Nu ligger hon i sängen och ska sova, och vad har hon på sig? Jo sina öronmuffar... hahaha sötaste Moa <3 :)






Datarummet...

Har hållt på nu ett tag med datarummet. Tagit längre tid än planerat (som vanligt då!) men nu börjar det likna nåt och det känns helt underbart!!

Blev lite ändring i sista minut och vi beslöt oss för att sätta upp en panel på den väggen där bänkskivan kommer upp sedan. Älskar kontrasten mellan den råa ytan på panelen och den skimrande tapeten! Elrör har dragits för spottar på väggen och även för nya eldosor. Kommer bli skönt att slippa "ormboet" under skrivbordet sen. Har några vårder kvar att tapetsera som förhoppningsvis kommer upp idag och det ska handlas golv på fredag...


Liten förhandstitt...





Snön viner...

Utanför yr det snöflingor åt höger och vänster. Har hållt på hela dagen och ska tydligen fortsätta i några dagar. Oskar och Moa är ute med skyffel och håller på att bygga en stooor snögubbe <3 :)

Har varit fullt upp här ett tag nu med datarumsrenovering, sjuka barn och vardagen men nu fanns en liten lucka så jag passar på att uppdatera lite... :P

Min kära mamma kom hit i Torsdags och vi började med att åka o fika i Mariestad. Blev ett varv runt stan efter det och vi kom hem med såå fina saker. TACK igen mamma!! <3

Tidigare under veckan så ar vi inne hos doktorn med Tildas öga. Hade fått ett litet barnfinger i ögat och det läkte inte som det skulle så hon fick penicillindroppar till det lilla ögat. Är bra nu iaf så det är bra! Är för övrigt väldigt gnällig vår lilla tjej och kanske är det små bissingar på g men har inte sett ngt än...


Kommer den första lilla tanden snart? :)






RSS 2.0