Sista paketet rökt...

Jahopp då röktes det sista paketet med cigg i söndags. Limpan tog slut snabbare än tänkt när det "försvann" ett paket till någons jobb! ( morr! ) och att det var midsommarafton då det givetvis gick åt mer cigg... :P men men lika bra att få det överstökat eller hur! Tycker jag har varit duktig i veckan. Visst det har rökts några lätt räknade men jag är ganska nöjd ändå. Känns ju riktigt piss ibland och man tror att man håller på att bli tokig, MEN det går ju faktiskt över efter en stund... Det är ju inte nikotinet som är det jobbiga utan själva rökningen. Att gå ifrån en stund och koppla ifrån lite, speciellt på jobbet där känns det riktigt mycket!! Känns som att den största utmaningen kommer bli när vi jobbar sent.......

Jag tycker jag är duktig även fast jag har "syndat" lite...

Hejja mig!! :D



inom snar framtid... :)




Äntligen!

I dag kom ÄNTLIGEN Moas Nuby muggar som jag beställt från USA. Har tagit typ två månader så det var banne mig på tiden!! Bra mycket billigare att beställa därifrån kan jag säga. Betalade ca 110 kr för en mugg på Babyproffsen och jag betalade 160 kr inkl frakt för dessa fyra... Lite skillnad! :)



I lördags var vi o köpte en båt. Skulle inte köpa ngn detta året men för inte så många kronor så blev det en likt förbannat... :P  En del att  göra på den så älsklingen är i full fart ute i garaget o stärker den där motorn ska sitta. Var lite klent o man vill ju inte direkt riskera att motorn hamnar i vattnet! Är nysikat ( tror man säger så?? haha ) för det gamla var ju inte allt för tätt! Den tvättades igår och stolarna gjordes rent och smörjdes. Blev enorm skillnad redan där! Det som skulle bytas på motorn är med fixat så det går allt framåt. Darling kämpar o sliter... :)

För de som känner igen den. Ja det är PPs gamla... :P



Lite skillnad på stolarna då!






Prylar

Hittade dessa härliga kylskåpsmagneterna. Ser ut som det är barn som har ritat! Skitmysiga! :D



Lite annat smått o gott som jag tyckte om...



Såå söt liten bebisdress! :)



Allt finns Här



Midsommar

Helt fantastiskt att vi inte regnade bort denna dag! Blev ju faktiskt helt okej väder trots allt. Visst det blåste ju endel men kunde ju sitta ute hela eftermiddagen o kvällen så man ska ju inte klaga... :)
Vid fyra åkte hela skaran bort till Falkängen i Hällekis så då blev det dans kring stången minsann. Mina älsklingar hoppade omkring o sjöng "små grodorna, små grodorna"  mm... så sött! ;D Sedan begav vi oss tillbaka till Holmestad. Blev några lekar o sedan tändes grillen. Mmm... Helt underbart gott! :) Lekarna fortsatte efter maten o i takt med att alkoholen gick ner så blev det ju allt mer flamsigt! :D Lite senare på kvällen drogs det igång dansbands musik i köket och dansen var ett faktum...hahaha tom "gammelmormor" var med i svängen! :D Sedan på natten gick taxibussen hem till Lugnås. Kom väl hem strax efter två och då hade vi hunnit med ett "ölstopp" hemma hos fam Härling innan... :P Lilla stumpan låg o sov så gott hemma hos farmor o farfar. Så skönt att veta att man kommer kunna sova ut ordentligt dagen efter... :)

Dagens minstingar... :)



Lekarna under dagen/kvällen var bla. att slå ner en spik så snabbt som möjligt ( kan ju säga att de stöddiga "snickarna" i familjen hamnade sist! hahaha :P ) Sedan var det visseltävling, som gick ut på att man skulle stoppa in två mariekex i munnen och så skulle man vissla så snabbt som möjligt. På kvällen blev det "hela havet stormar" o där gällde det att se upp så man inte flög i golvet! kan ju säga att jag inte lyckades så bra med det... hahaha :D

Lite pics från lekarna...







Röj i köket! hahaha



Skönt när man tar bilder att man slipper hamna med på korten... HO HO HO :P







20/6/08 <3

I Fredags satte vi äntligen på våra ringar! :)



<3

Lite suddig bild men inte lätt att ta en bild när det flyger runt en liten busa i sängen! haha :D




Längtar tills imorgon :)

Håller på att laga mat för fulla muggar här. Kycklinggryta med bacon och grönsaker med ris blir dagens rätt... :)

I morgon är det midsommarafton då. Längtar! <3 Familjeafton ute i Holmestad blir det, ska bli roligt... :) Får se hur vi gör med sovandet om vi stannar där över natten eller hur det blir. Vi vill ju dricka båda två så det får lösas på något sätt. Blir väl kanske vägg i vägg med Petter o Elina så det blir nog bra isf... hehe ;P

Hoppas HOPPAS att det blir uppehåll iaf... :)

Ne det fick bli en liten snabbis, åter till maten...

Först en bild på mina fina älsklingar!! Ni är mitt allt <3






Gammal kökssoffa...

Har en tom vägg i köket som skulle behövas prydas med ngt. Vi vill ju ha en ekskänk där men det finns ingen direkt prio på det nu, men det ser ju ganska tråkigt ut. Finns ju faktiskt lösningar som inte behöver kosta många kronor och är lite småtrevliga sådär... :)

Finns hur många gamla kökssoffor som helst som folk vill bli av med! Finns ju i alla modeller o material. Lite färg och uppiffning så kan det bli fint. Tycker det är snyggt när det blandas gammalt o nytt, blir lite mer hemtrevligt då...

Som den här. Bara byte av tyg till ljusgrått el svart och så nya kuddar till...


Tror jag hade varit fint i vårat kök... :)




Diddi Design

Köpte ett halsband när vi var nere i Kungsbacka innan Joakims student. Blev ett "Diddi" smycke som jag är väldigt nöjd med... :) Finns väldigt mycket fint i detta märke!

Detta köpte jag...



Här är några favoriter som ligger på "listan", så snygga!!



Här finns några till för de nyfikna under smycken och sedan Diddi Design... ;)

Trendgruvan

Diddi Design

Tid & Lust




Aj aj aj mammas lilla älskling!

Har precis varit och lämnat stumpan uppe i lokalen. Inga-lill kom för att möta oss vid grinden och lilla Hanna kom springandes o ropade glatt efter Moa. Jag satte ner henne och hon började gå mot de andra barnen. Rätt som det var dök hon ner på asfalten och skrapade upp sig under näsan och i pannan... :S Stackars mammas lilla älskling!! Fan går så jäkla fort när det händer något! Usch gör så ont i hjärtat att se henne vara så ledsen o alldeles blodig... :´(

Åå min lilla skrutta!!






Helgen

Just nu har det krupit in ett kolsvart molntäcke över oss så det väntas regn i vilken sekund som helst. Saknar värmen men än har jag hoppet kvar att den kommer tillbaka... :)

I helgen var Husbilen från Onsala här. Denna gången fick den tom plats på uppfarten när vi har rensat o öppnat upp. De var väldigt skeptiska när vi sa att den skulle få plats (den är ju trots allt 8 meter) men det gick! haha det var inte dåligt! :P
De kom i fredags kväll o åkte hem i lördags förmiddag, var väldigt trevligt! Har ju inte varit här uppe sen Moas 1 årsdag så det har ju hänt en del här sen sist... :)

Moa njöt av all uppmärksamhet från mormor o morfar... :D



I lördags spelade ju Sverige. Givetvis låg vi bänkade i soffan... Moa sysselsatte sig själv med sitt nalle puh lego o byggde torn! Jag blev helt paff när hon helt plötsligt hade byggt ett... haha inte riktigt kommit på det där med att sätta i klossarna i varandra ordentligt men torn blev det ändå! :D Våran duktiga lilla tjej!! :)



Äter själv med sked nu med, så stor så lilla fisen... :D





Kul att det är fler som funderar på att / ska sluta röka! Våga joina... hahaha ;)





Här ska fimpas!

Nu har jag bestämt mig. Jag SKA sluta röka! Inte för tillfället utan för alltid... Jag vet att det kommer bli en regäl pina både för mig själv o de som står mig närmast, men det måste ske! Det SKA ske! Har åtta paket kvar i limpan o sen no more. Just nu så känns det jävligt skönt i kroppen att verkligen bestämt mig, men kommer garanterat ångra mig många många gånger. Då gäller det verkligen att bita ihop!!

Goda skäl för att sluta

Att sluta röka är den bästa insatsen man kan göra för att minska riskerna för att drabbas av sjukdomar. Det lönar sig alltid att sluta eftersom riskerna ökar snabbare ju längre man har rökt i sitt liv. När man slutar röka börjar kroppens reparationsarbete och fortsätter sedan under många år. En del förbättringar märks på en gång:

  • Efter 20 minuter går blodtryck och puls ner till normal nivå och blodkärlen vidgas. Temperaturen ökar i händer och fötter.
  • Efter åtta timmar minskar koldioxiden i blodet och syrehalten blir normal.
  • Efter ett dygn minskar risken för hjärtsjukdomar, som exempelvis hjärtinfarkt.
  • Efter två dygn börjar nervtrådarna sin återväxt och smak- och luktsinnet blir som vanligt igen.
  • Efter två veckor till tre månader förbättras blodcirkulationen och lungkapaciteten så mycket att det känns lättare att promenera. Konditionen ökar med 15 procent. Huden får tillbaka en friskare färg.
  • Efter en till elva månader börjar nästäppa, hosta och andningssvårigheter som beror på rökningen försvinna. Flimmerhåren nybildas i lungorna, vilket rensar dem och därmed minskar risken för infektion. Kroppens energi ökar och man blir mindre trött. Många sover bättre än tidigare.
  • Efter ett år har risken för hjärtinfarkt halverats.
  • Efter fem år är risken för hjärtinfarkt och hjärnblödning lika liten som för dem som aldrig har rökt.
  • Efter tio år har risken för lungcancer minskat med åtminstone två tredjedelar.
  • Efter 15 år är alla sjukdomsrisker som man får av rökning nästan lika låga som för dem som aldrig har rökt.
Dessutom så sparar man så OTROLIGT mycket pengar på att inte röka. Har precis öppnat ett nytt "rökfritt" sparkonto där det ska sättas in de pengar jag vanligtvis lagt ut på ciggaretter. Känns för mig som en väldigt bra motivation... :)





Badrumsdrömmar

Regnet slår som spön i backen. Sitter o kikar lite på badrum och drömmer mig bort... Finns ju så mycket snyggt att man nästan blir tokig! :P

Första bilden nedan är stor favorit även fast de andra inte hade varit helt fel heller...



Dessa detaljer hade jag mer än hemskt gärna haft med i vårat badrum, riktigt snygga!!! :)





Söndag igen då...

För jäkla snabbt tiden går när man har roligt... :P

Älsklingen håller på att bygga staket på framsidan. Har öppnat upp så det blir en bredare uppfart att ställa bilarna på så det blir kanon. Ska ha staket o grindar mellan huset o staketet med som går längs med vägen. Kan lilla fisen springa bäst hon vill sen utan att komma ut... :) Ska läggas plattor med på uppfarten där det inte liger någon asfalt men det blir lite senare, tar ju lite tid om man säger så är ju inte gjort i en handvändning...

Idag har vi varit nere i Gullsjö o gottat oss med sol o bad. Man vet ju aldrig hur länge solen vill visa sig så det gäller att passa på... :) Tror inte man behöver oroa sig för en skitsommar i år med men man vet ju aldrig....

Igår höll vi på med trädgården nästan hela dagen. Sååå mycket ogräs överallt som skulle plockas upp. Håller ju på att så gräs på vissa plättar o där är det förbannade ogräset väldigt snabbt att växa upp! :( Skönt iaf nu när det är gjort. Var o köpte lite blommor med så det blir lite växtlighet i rabatten på framsidan iaf. Ser förbannat tråkigt ut med tomma rabatter men får ta lite i taget... :)

Glad liten tjej i pappas 140... haha :D






Nu blir det ut o tända grillen... :)






Ska provas...

Visst ser den helt underbart god ut!! :D

 

6 portioner

Ugnstemperatur 100º

tillagningstid ca 25 minuter + tid i ugn

Ingredienser

finns som ekologisk vara3 äggvitor
finns som ekologisk vara2 dl socker
 2 tsk vaniljsocker
finns som ekologisk vara1/2 tsk vitvinsvinäger eller ättikssprit

Servering:

finns som ekologisk vara1 liter jordgubbar
finns som ekologisk vara2 dl vispgrädde
finns som ekologisk vara1 msk florsocker
finns som ekologisk vara citronmeliss, eller myntablad

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

 

Tillagning

Sätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker. Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna. Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen).

Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad.


Student avklarad...

Igår kväll kom vi hem från Onsala. Åkte ner i Onsdags för att fira min käre bror som tog studenten. Så otroligt skönt väder, massa folk o god mat kan ju inte bli så mycket bättre... :) Man blir ju så glad bara av att titta på de lyckliga studenterna som blir firade av nära o kära. Man blir ju knappt sentimental heller...  Är ju en helt otrolig känsla, ett minne för livet! :)

Joakim visar sitt rätta jag... hahaha :D







Igår hade vi en heldag vid poolen. Såå skönt att bara sitta o gotta sig!  Ännu bättre var ju att den var en helt vanlig TORSDAG och att man igentligen skulle ha jobbat!! haha :D:D Skönt att slippa känna någon stress hem för nu har ju man ändå hela helgen på sig hemma... :)





Stekande värme...

Idag har det arit ruskigt varmt. Åkte till Moholm i förmiddags för att titta på bilar o man blev så där lagom stekt... :P Moa fräste runt där på asfalten med Felicias peltor på sig. Hahaha såg för skön ut!! :D Ville inte ha på sig dom först men med lite övertalning o muffins så gick det fint... haha :P Sedan blev det pizza i Mariestad, riktigt gött var faktiskt ett bra tag sen nu... :P

Bilarna hade en sövande effekt på våran lilla goding... :D



Imorgon är det jobb igen då. Sen vecka denna veckan men blir bara jobb på imorgon och på Tisdag så det känns helt okej faktiskt. :) Joakim tar studenten på Onsdag så då blir det fest i Onsala. Några år för sent men det blir ju så när man velar med olika linjer... ;P Sååå skönt med hela fem dagar ledigt med!!! UNDERBART!! :D:D






RSS 2.0